Hyundai heeft de Kona onthuld! Deze compacte SUV komt in het najaar naar Nederland.

Hyundai komt voor het eerst met een compacte SUV. Hoe compact? De Kona meet 4,16 meter, 18 centimeter minder dan de i30. Hyundai belooft veel ruimte voor alle inzittenden en de bagageruimte is met een inhoud van 361 liter behoorlijk ruim.

De Kona heeft een opvallend design en een dak dat in twee kleuren kan worden uitgevoerd: zwart en donkergrijs. In combinatie met de negen carrosseriekleuren zijn er zo’n twintig kleurmogelijkheden. Het interieur is aan te kleden met opvallende gekleurde accenten, kopers kunnen kiezen uit oranje, limoengroen en rood.

Hyundai levert in de Kona drie verschillende infotainmentsystemen, met een 5, 7 of 8 inch groot beeldscherm. Het meest uitgebreide systeem is voorzien van navigatie, een achteruitrijcamera en smartphone-koppeling via Android Auto en Apple Carplay. Andere moderne snufjes die Hyundai kan leveren zijn onder andere een draadloze telefoonlader, een head-up-display, stuurverwarming en stoelventilatie. Rijhulpsystemen vind je op de Kona in de vorm van onder andere een noodremsysteem, een actieve rijbaanassistent en dodehoekdetectie.

Hyundai biedt in eerste instantie twee benzinemotoren aan in de Kona, een 1.0 T-GDI met 120 pk en een 1.6 T-GDI met 177 pk. Die laatste is standaard gekoppeld aan een zeventraps automaat en vierwielaandrijving. In de zomer van 2018 volgen de dieselmotoren met 115 of 136 pk. De krachtigste wordt standaard met automaat geleverd, de andere optioneel. Vierwielaandrijving is mogelijk op de 1.6 CRDi met 136 pk.

De Hyundai Kona komt in het najaar op de Nederlandse markt, de prijzen zijn nog niet bekend.