Ruim 2 jaar na de onthulling van de nieuwe XF sedan presenteert Jaguar de XF Sportbrake. De ruime XF heeft een kofferbak met een inhoud van 565 liter.

We moesten er even op wachten, maar nu is ‘ie er: de Jaguar XF Sportbrake. De stationwagon heeft een laadruimte die standaard 565 liter meet en met de achterbank omlaag maar liefst 1.700 liter. De klep opent automatisch en werkt ook met een voetbeweging onder de bumper.

De XF Sportbrake heeft standaard luchtvering op de achteras, waardoor de auto altijd op hetzelfde niveau blijft – ongeacht de belading. Afhankelijk van de gekozen motor kan de XF Sportbrake een aanhangwagen tot 2.000 kilogram trekken.

Jaguar biedt bijna alle motoren van de sedan ook aan in de Sportbrake, op de 200 pk sterke 2.0t benzinemotor na. Als je kiest voor een benzinevariant dan krijg je minimaal 250 pk, de krachtigste (zescilinder) levert 380 pk. Dieselrijden kan wél met alle motoren van de sedan, de vermogens lopen uiteen van 163 tot 300 pk.

Jaguar start in oktober met de levering van de XF Sportbrake. De vanafprijs bedraagt 55.680 euro voor de dieseluitvoering met 163 pk.