Over precies een week begint de zomer. De timing van McLaren om de 570S Spider aan te kondigen kan dan ook bijna niet beter.

McLaren presenteert de 570S Spider. Het tweedelige dak is bijna een op een overgenomen van de grotere 650S en kan in 15 seconden geopend of gesloten worden, tot een snelheid van 40 km/u. Een glazen ruit, die elektrisch omhoog komt, fungeert als windscherm.

Dankzij de koolstofvezel monocoque is de stijfheid van de open 570S gelijk aan die van de Coupé. Het extra gewicht is slechts 46 kilogram en die extra kilo’s hebben geen invloed op de prestaties die de 3.8 V8 twinturbomotor levert. Ook de Spider accelereert in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 328 km/u. Met het dak open kun je iets minder snel, maar nog altijd 315 km/u.

McLaren breidt het kleurenpalet van de 570S met de komst van de Spider uit met drie nieuwe kleuren: twee tinten blauw en de gele kleur die je op de foto’s ziet. Ook heeft McLaren nieuwe lichtmetalen wielen ontworpen.

De 570S Spider staat in het najaar bij de Nederlandse dealer, die timing is dan weer iets minder perfect. De prijs wordt op 29 juni bekend gemaakt.