Een tsunami van nieuwe modellen overspoelt autoland. Van allemansvriend tot supercar, er zit voor iedereen iets bij. We introduceren de nieuwkomers in woord en beeld.

Een belangrijke nieuwkomer is de zesde generatie Volkswagen Polo. Met een lengte van meer dan 4 meter is hij de term 'kleintje' ontgroeid. Volkswagen gaat de nieuwe Polo met negen verschillende motorversies leveren. Een ander volledig nieuw model is de Hyundai Kona, een compacte SUV met veel binnenruimte. Kopers kunnen uit drie infotainmentsystemen kiezen.

Meer primeurs

De Citroën C3 Aircross volgt de C3 Picasso op. De nieuweling is echter geen MPV maar een SUV. Ook de BMW 5 Serie GT heeft een vervanger: de 6 Serie Gran Turismo is lichter, groter, ruimer, sneller, zuiniger en veiliger. Lexus geeft de CT 200h een verjongingskuur. De Land Rover Discovery Sport en Range Rover Evoque krijgen nieuwe, krachtige motoren. En eindelijk: in oktober arriveert de nieuwe Jaguar XF Sportbrake in de showroom.

Jeep Compass

Voor wie van performance houdt

De Skoda Octavia RS 245 kost minimaal 45.890 euro en is binnenkort te bestellen. Abarth werkt samen met jachtbouwer Riva. Ze presenteren de 695 Rivale, die ook als feesteditie verkrijgbaar zal zijn. In het hogere segment verwelkomen we de meest extreme Porsche 911 - de GT2 RS - en twee Spider-versies, van de McLaren 570S en de Audi R8 V10 Plus.

Verder nieuw op Autokopen.nl

Onze rijtest laat zien dat de nieuwe Compass óp de weg het best in zijn element is. Een stoere uitstraling en hoge instap zijn bij dit model belangrijker dan terreinvaardigheden - hoewel Jeep ook daar een uitvoering voor heeft. Nu het volop zomer is kun je bij diverse merken terecht voor de zomercheck en afgeprijsde zomeraccessoires. In onze actierubriek vind je dit en ander recent voordeel. En in de evenementenrubriek de leukste zomeruitjes!