Teaser nieuwe Audi A8

Wanneer Audi op 11 juli aanstaande de nieuwe A8 onthult is dat niet het enige nieuws. Op de Audi Summit toont het merk van de 'Voorsprong door techniek' hoe het zichzelf opnieuw uitvindt.

Turbodiesel Directe Injectie (TDI), het aluminium spaceframe, transmissies die zowel handmatig als automatisch te schakelen zijn... Audi is het merk van de 'Voorsprong door techniek'. Het Duitse merk is hard op weg om deze voorsprong te behouden in het tijdperk waarin autotechnologie en mobiliteit zich razendsnel ontwikkelen. Hoe het dat doet, zal het op 11 juli aanstaande laten zien in Barcelona, tijdens de Audi Summit 2017. 

Hét grote nieuws daar is de nieuwe, vierde generatie A8 waarover we al het een en ander hebben bericht. Het topmodel komt met de nodige technische snufjes - zoals het automatisch inparkeren dat je op onderstaande video ziet. Maar Audi werkt aan heel veel technologie: autonoom rijden, kunstmatige intelligentie voor assistentiesystemen, infotainmentdiensten, elektrische en hybride aandrijflijnen enzovoort.

Van autobouwer tot premium digitale autofabrikant

Op de Audi Summit wil het merk laten zien dat het zich opnieuw uitvindt. Van autobouwer tot 'een premium digitale autofabrikant' die 'duurzame oplossingen biedt op het gebied van stedelijke mobiliteit'. Het heeft bijvoorbeeld onlangs een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met zusterbedrijf Porsche om gezamenlijk een premium platform te ontwikkelen voor elektrisch rijden. Ook heeft het een dochteronderneming opgericht voor research & development van zelfrijdende auto's. 

Nadat Audi dit jaar de luxe modellen A8 en A7 heeft onthuld, volgen de komende jaren nieuwe SUV's (de Q4 en Q8) en daarna een hele reeks elektrische modellen. Op 11 juli horen we meer over de technologie en modellen die we de komende jaren kunnen verwachten.