Kia Stonic

Met nog enkele uren te gaan tot de officiële onthulling is de eerste foto van de Kia Stonic uitgelekt. De compacte SUV van Kia komt in het najaar naar Nederland.

Later vandaag onthult Kia de nieuwe Stonic officieel. Wij zijn erbij om je alle ins en outs te vertellen en een eerste indruk op te doen. Een deel van de verrassing wordt nu al verklapt, doordat de Spaanse website Autodato.com een foto van het nieuwe model laat zien.

De Kia Stonic is het zustermodel van de Hyundai Kona, die vorige week werd onthuld. De lengte van de compacte Kia is zo’n 4,15 meter, ruim 30 centimeter korter dan grote broer Sportage. Het ontwerp van de Stonic is in lijn met dat van andere recente Kia’s, zoals de nieuwe Picanto en Rio. Optioneel is het dak in een afwijkende kleur uit te voeren.

De Stonic krijgt de beschikking over de nieuwste snufjes, zoals een draadloze smartphonelader, een head-up display en moderne rijhulpsystemen. De motoren die Kia gaat leveren zijn de 1.0 T-GDI met 120 pk en de 1.6 T-GDI met 177 pk. Ook staat er een dieselmotor op het programma, de 136 pk sterke 1.6 CRDi.

Wij zijn bij de officiële onthulling later vandaag. Houd deze site dus in de gaten!