De elektrische buggy Skoda Element is volledig door studenten ontworpen en gebouwd, als onderdeel van hun opleiding aan de Skoda Vakschool.

De opdracht kwam van het merk, de invulling van de studenten zelf. Ze noemen hun creatie, een vrolijke strandbuggy, de Element - met de 'E' van 'elektrisch'. Want, zo zeggen de studenten: "Elektromobiliteit is niet slechts een tijdelijke trend, het is de toekomst." De elektromotor heeft een vermogen van 60 kW, omgerekend zo'n 80 pk.

Omdat de studenten een beperkt budget hadden gingen ze uit van de stadsauto Skoda Citigo. Ze haalden het dak ervan af, ontwierpen een nieuwe zijkant en moesten nieuwe onderdelen zelf fabriceren - het moeilijkste onderdeel van hun opdracht.

De 22 studenten volgen negen verschillende opleidingen, onder meer tot plaatwerker, spuiter, elektricien en logistiek medewerker. Een van de ontwerpdoelstellingen is om jongeren te motiveren bij Skoda aan de slag te gaan. Want zeg nou zelf: bij zo'n leuke opdracht beginnen je handen toch te jeuken om zelf aan de slag te gaan?