Door diverse lekken zijn de eerste officiële foto's van de BMW X3 nu al te zien. Bovendien kunnen we je al het een en ander vertellen over topmodel M40i.

Morgen vindt de officiële onthulling plaats van de nieuwe generatie BMW X3. Via diverse kanalen zijn echter reeds foto's, een video en specificaties gelekt. We lichten alvast een tipje van de sluier op, morgen volgt de volledige informatie. 

Het uiterlijk van de SUV zal wat minder hoekig zijn dan voorheen. Van de opnieuw getekende neus valt vooral de grote grille in 3D-look op; door deze stevige 'nieren' en lage bumper is de X3 aan voorzijde steviger aanwezig. De foto's van het interieur doen denken aan het ontwerp en de techniek van de nieuwe 5 Serie, met een digitaal instrumentenpaneel en een groot display bovenop het dashboard. 

Topmodel X3 M40i

De meeste gelekte foto's - en specificaties - zijn van het topmodel X3 M40i. Met een drieliter twinturbo zescilinderbenzinemotor, goed voor 360 pk vermogen en 500 Nm koppel, kan dit M Performance-model de 100 km/u vanuit stilstand binnen 4,8 seconden al bereiken. De aandrijflijn bestaat verder uit een achttraps automaat en xDrive-vierwielaandrijving. 

Naast de sportieve uitvoeringen - we verwachten ook een M-model -  verschijnt de X3 tevens met zuinigere viercilindermotoren en als plug-in hybride. De SUV zal verder verkrijgbaar worden met uitrustingslijnen voor onder meer extra comfort. De gelekte video, waarin de rijder de handen even van het stuur haalt, zou kunnen verwijzen naar semi-zelfrijdende functies. Morgen vertellen we je meer bij de officiële presentatie van het model.