BMW heeft de nieuwe X3 onthuld! De derde generatie van de SUV is volgehangen met de nieuwste techniek uit de BMW-stal.

Maak kennis met de nieuwe BMW X3! Het is alweer de derde generatie van BMW’s middenklasse-SUV. Het nieuwe model borduurt voort op het concept van de vorige twee generaties en is weer helemaal bij de tijd. Veel nieuwe techniek uit de 5 en 7 Serie wordt in de nieuwe X3 toegepast. Zo heeft de SUV de laatste versie van BMW's infotainmentsysteem, dat via een aanraakscherm, een draaiknop en met gebaren is te bedienen. Ook de nieuwste rijhulpsystemen zijn present. De X3 kan semi-autonoom rijden, de auto blijft desgwenst zelfstandig op de rijbaan en kan zelf inhalen.

Het design van de nieuwe X3 is aangescherpt ten opzichte van het uitgaande model. De basislijnen zijn herkenbaar maar het geheel is stoerder en dankzij de grotere grille ook opvallender. Dankzij nieuwe led-koplampen en achterlichten is de nieuwe X3 ook in het donker als nieuw model te herkennen. De SUV is aan te kleden middels drie verschillende ‘lines’: xLine, M Sport Line en Luxury Line. Standaard levert BMW de auto op 18 inch lichtmetalen wielen af, optioneel zijn er exemplaren tot maar liefst 21 inch leverbaar.

De nieuwe X3 wordt verkrijgbaar met vijf verschillende motoren. Nieuw is de topversie M40i, met 360 pk sterke zescilindermotor. Daarnaast komt de nieuwe X3 als 30i met 252 pk en 20i met 184 pk beschikbaar. Dieselrijden kan met de 190 pk sterke 20d en de 30d met 265 pk. Vierwielaandrijving is op de sterkere uitvoeringen standaard, een achttraps automaat is dat altijd.

Volgens BMW rijdt de nieuwe X3 sportiever dan de vorige, zonder op comfort in te leveren. Het feit dat het nieuwe model tot 55 kilogram lichter is draagt daar ongetwijfeld aan bij. Met opties als een M Sport-onderstel, elektrisch aangestuurde dempers en variabele sportbesturing zijn de rij-eigenschappen naar een nóg hoger niveau te tillen.

De nieuwe BMW X3 staat aan het eind van het jaar in de Nederlandse showrooms, de prijzen zijn nog niet bekend.