En weer een compacte SUV die de markt wil bestormen: de Seat Arona! Het nieuwe model verschijnt aan het eind van het jaar in de showrooms.

Seat heeft de Arona onthuld! Voorafgaand aan het publieksdebuut op de IAA in Frankfurt, die in september plaatsvindt, heeft Seat de eerste foto’s en informatie vrijgegeven. De Arona komt aan het eind van het jaar naar Nederland.

Met een lengte van 4,14 meter is de Arona bijna 8 centimeter langer dan de Ibiza. Ook is hij bijna 10 centimeter hoger. Dat zorgt niet alleen voor meer bodemspeling en een hogere zitpositie, maar ook voor meer ruimte voor de passagiers. De kofferruimte is met 400 liter bijzonder ruim voor die van een compacte SUV.

Het dashboard is voorzien van de nieuwste generatie van Seats infotainmentsysteem. Vanaf de FR-uitvoering is elke Arona uitgerust van een 8 inch aanraakscherm. Ondersteuning van Apple Carplay en Android Auto is aanwezig, net als de mogelijkheid om een smartphone draadloos op te laden. Optioneel levert Seat bovendien een Beats audiosysteem met 300 Watt vermogen. Het interieur is aan te kleden met diverse kleurige opties, zo kun je de middenconsole in de kleur van de carrosserie uit laten voeren. Ook aan de buitenkant zijn er diverse kleurmogelijkheden, het dak kan bijvoorbeeld in (contrasterend) zwart, grijs of oranje uitgevoerd worden.

Seat heeft de bekende TSI en TDI-motoren voor de Arona klaarstaan. Het benzine-aanbod omvat de 1.0 TSI met 95 en 115 pk en de 1.5 TSI. De krachtigste 1.0 is optioneel met automaat te verkrijgen. Er zijn twee diesels, beide met 1,6 liter cilinderinhoud. De vermogens zijn 95 en 115 pk. Halverwege volgend jaar volgt er nog een aardgas-uitvoering, de 1.0 TGI met 90 pk.

De Seat Arona komt aan het eind van het jaar naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.