De elektrische Aston Martin RapidE wordt in een oplage van 155 stuks geproduceerd. Er wordt techniek toegepast uit de autosport. 

Aston Martin heeft zojuist een drietal teasers verspreid van de RapidE. Het merk laat tevens weten dat het deze volledig elektrische uitvoering van de sportsedan Rapide in 2019 in productie zal nemen. Het aantal te bouwen exemplaren blijft beperkt tot 155 stuks.  

2 jaar geleden liet het Britse merk al een prototype van de RapidE zien. Inmiddels heeft het de technische divisie van Williams - bekend van het Formule 1-team - in de arm genomen om te helpen de V12-motor te vervangen door een elektromotor. Want dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de rijeigenschappen. Zoals Aston Martin-CEO Andy Palmer het uitdrukt moet de elektrische aandrijflijn niet slechts 'bestaan naast onze verleidelijke stijl en superieure prestaties', maar 'deze versterken'. 

Op de afgelopen autoshow in Genève hebben Aston Martin en Williams de eerste vruchten van hun samenwerking al getoond. Een van de showcars was de Rapide AMR; de drie letters staan voor Aston Martin Racing, een nieuw label waarbij techniek uit de autosport wordt toegepast. In de Rapide AMR zat nog een V12-motor. Andere techniek uit de Rapide AMR zullen we echter in de RapidE terugzien, zo belooft Aston Martin.