Mini Countryman

De eerder aangekondigde Mini One (D) Countryman is nu leverbaar. Mini grijpt de introductie aan om enkele verbeteringen door te voeren en nieuwe opties te leveren, ook voor de Mini Cabrio en Clubman.

Het Mini Countryman-gamma is compleet nu de eerder aangekondigde instapuitvoeringen besteld kunnen worden. De Mini One is leverbaar vanaf 29.900 euro, de dieseluitvoering One D vanaf 35.000 euro. Alleen de benzineversie is verkrijgbaar met automaat, vanaf 31.731 euro. 

Mini in modeljaar 2017

Mini grijpt de introductie van de instapuitversies aan om een aantal verbeteringen door te voeren aan alle Countryman-modellen. Het instrumentenpaneel en Head-Up Display zijn hierdoor 's nachts beter leesbaar. Ook handig is de vernieuwde brandstofmeter die duidelijker leesbaar en nauwkeuriger is. Instellingen van bijvoorbeeld de zijspiegels en elektrisch verstelbare stoelen kunnen voortaan opgeslagen worden. Mini heeft tevens de bedieningsmogelijkheden van enkele features aangepakt. 

Een belangrijke nieuwe optie is de voorbereiding voor Apple CarPlay, om smartphone-uitwisseling tot stand te brengen. Dit is samen met het Wired-pakket te bestellen, ook voor de Mini Clubman. De Alertheid assistent wordt vanaf heden standaard aan beide modellen toegevoegd. Voor de Mini Cabrio is een nieuw optiepakket verkrijgbaar. Dit Always Open Package omvat onder andere verwarmbare voorstoelen en een windscherm dat de rijwind buiten moet houden.