Het assortiment van de Mercedes-Benz E-Klasse is weer compleet nu de E-Klasse Cabriolet in zijn nieuwe gedaante verschijnt. Op de autosalon van Genève volgende week is de auto voor het eerst te zien.

Mercedes-Benz stelt het vijfde familielid van de E-Klasse voor, de Cabriolet. Alle carrosserievarianten van de E-Klasse zijn nu vernieuwd. Het nieuwe model heeft een stoffen kap, die in vier kleuren te verkrijgen is: bruin, blauw, rood en zwart. In 20 seconden opent of sluit het dak, tot een snelheid van 50 km/u.

Mercedes-Benz belooft dat de E-Klasse Cabriolet het hele jaar door te gebruiken is, omdat de meerlaags cabriokap een goede isolatie biedt, zowel tegen kou als geluid. Met het dak dicht is er 385 liter bagageruimte beschikbaar, als je open rijdt blijft er 310 liter over. De achterbank kan omlaag zodat je ook lange voorwerpen kunt meenemen in de E-Klasse Cabriolet.

De cabrio is uitgerust met diverse slimmigheidjes. De ruitenwissers zijn voorzien van geïntegreerde sproeiers, die minder water afgeven bij geopende kap en bovendien alleen als de wisser naar beneden toe beweegt. Zo komt er minder wisservloeistof in het interieur. Net na de achterbank is een elektrisch windscherm aangebracht, dat het windgeruis zoveel mogelijk uit het interieur houdt. Verder zijn er handige opties als warmteafstotend leder en nekverwarming leverbaar.

De nieuwe E-Klasse Cabriolet krijgt verschillende motoren, Mercedes-Benz treedt daarover nog niet in detail. Wel is bekend dat alle motorversies zijn voorzien van een negentraps automaat. En: voor het eerst levert het merk vierwielaandrijving op de E-Klasse Cabriolet.

Het nieuwste familielid van de E-Klasse komt in het derde kwartaal van het jaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.