Infiniti is al jaren sponsor van de Formule 1. Waarom dan niet F1-technologie gebruiken om een high-performance modellijn te creëren?

Infiniti is technisch partner en sponsor van het Renault Sport Formula One Team. Het is dan ook logisch, aldus Infiniti-topman Roland Krüger, om 'de mogelijkheden te verkennen om innovatieve high-performance hybride technologie naar onze klanten te brengen'. Dat doen Renault Sport en Infiniti samen in Project Black S. 

Het eerste resultaat van deze zoektocht wordt maandagavond, op een media-event voorafgaande aan de autosalon van Genève, onthuld. Er zal een 'radicale herinterpretatie' van de Q60 Coupé te zien zijn, met een opvallend aerodynamisch design. De eerste contouren werden zichtbaar op bijgaande teaserafbeelding; inmiddels heeft het luxemerk bovenstaande foto via social media verspreid.

Wij zijn vooral benieuwd naar de hybride aandrijflijn. Net als in de Formule 1 wordt deze voorzien van een systeem om energie terug te winnen, zodat die beschikbaar komt om vermogen en trekkracht te vergroten. Infiniti belooft een 'onvertraagde acceleratie'.

Tijdens de autobeurs zal het merk de meningen van het publiek peilen. Als die positief zijn neemt Infiniti de introductie van een nieuwe high-performance modellijn in overweging.