Mercedes-AMG GT Concept 2017

Mercedes-Benz showt liefst drie nieuwe modellen op de autosalon van Genève. Maar dat blijkt nog niet alles: het merk neemt ook de Mercedes-AMG GT Concept mee.

Het kan niet op bij Mercedes-Benz. Eerder kondigde het al drie nieuwe modellen aan voor de autoshow in Genève. Het Duitse merk blijkt nóg een showcar in petto te hebben: de Mercedes-AMG GT Concept. 

Daarvan heeft Mercedes-Benz bijgaande teaser verspreid via de social media. Uit de begeleidende tekst maken we op dat het een vergaand uitgewerkte conceptcar is van haar vierdeurs sportauto - bedoeld wordt de AMG GT.

In 2014 introduceerde Mercedes-Benz de Mercedes-AMG GT en de krachtiger GT S. Vorig jaar voegde het de topversie AMG GT R toe, gevolgd door de GT Roadster en GT Roadster C (met de techniek van de GT R). De conceptcar is het eerste model van deze familie dat vier deuren heeft.

Verdere informatie ontbreekt maar zal aanstaande week, wanneer de autosalon van Genève van start gaat, bekendgemaakt worden. Mercedes-Benz showt in Genève ook de E-Klasse Cabriolet, de Mercedes-AMG E 63 4Matic+ Estate en de Mercedes-Maybach G 650 Landaulet.