Mercedes-Benz maakt de E-Klasse familie compleet met de E-Klasse Cabriolet. Voorafgaand aan de start van de autosalon van Genève nemen wij alvast een kijkje.

Morgen gaat de autosalon van Genève van start, maar Mercedes-Benz presenteert voorafgaand aan de show al een deel van zijn nieuws. In het chique Espace Hippomène staan we voor het eerst oog in oog met de E-Klasse Cabriolet, het vijfde lid van de nieuwe E-Klasse familie. En misschien wel de mooiste, want al het goede van de diverse E-Klasse-ontwerpen lijkt samen te komen in de Cabriolet.

Elke lijn in de auto klopt en de Cabriolet is zowel dicht als open prachtig om te zien. Het openen van het dak duurt 20 seconden en is een mooi schouwspel. Het interieur is bijna gelijk aan dat van de E-Klasse Coupé en gemaakt uit mooie materialen. Alles ziet er chique uit en voelt luxe aan.

De E-Klasse Cabriolet is een echte vierzitscabrio, je kunt namelijk achterin prima zitten. Zelfs langere personen hoor je niet klagen, al zit je voorin op de massagestoelen natuurlijk nog beter. Al dit moois laat nog wel even op zich wachten, want Mercedes-Benz zet de auto pas in het najaar in de showroom. Gelukkig is het een ‘vierseizoenenmodel’. De prijzen kan de woordvoerster van het merk ons in Genève nog niet vertellen.