De ix35 Fuel Cell wordt in 2018 opgevolgd door een nieuwe waterstofauto. De FE Concept die Hyundai op de autosalon van Genève heeft onthuld is daarvan de voorbode.

Hyundai kondigde 2 jaar geleden al aan dat er in 2018 een nieuwe waterstofauto van het merk komt. Dit keer geen omgebouwde versie van een bestaand model, maar een specifieke auto die alleen leverbaar wordt met waterstoftechniek. “De huidige auto is alleen ontwikkeld door technici, de nieuwe is ook door marketingmensen bedacht.” De woordvoerder van Hyundai Nederland wil daarmee zeggen dat het merk zijn waterstoftechniek op een betere manier kan etaleren, door er een apart model voor te ontwikkelen.

De FE Concept is de serieuze voorbode van die nieuwe waterstofauto. “Het wordt in ieder geval een SUV, de grote lijnen blijven hetzelfde en het gladde design ook.” Uiteraard moet je er nog wel bumpers en een voorkant met grille bij denken, ook al heeft de auto die luchtgaten niet nodig omdat er geen brandstofmotor onder de motorkap ligt.

De nieuwe brandstofcel is kleiner, lichter en goedkoper om te produceren, waarmee Hyundai ook de prijs van de auto wil verlagen, ten opzichte van die van de ix35 Fuel Cell. “We willen doorpakken met waterstof.” De ambities van Hyundai zijn duidelijk.