De Mercedes-AMG GT Concept die op de autosalon van Genève als wereldprimeur schittert is niet zomaar een vingeroefening. Waarschijnlijk kunnen we binnen een jaar al het productiemodel tegemoet zien.

Mercedes-AMG heeft een indrukwekkend studiemodel onthuld op de autosalon van Genève. De AMG GT Concept is de voorbode van een vierdeurs coupé die onder het AMG-label op de markt komt. Binnen een jaar al kunnen we het productiemodel tegemoet zien en daarom is de concept car die Mercedes-AMG hier presenteert niet zomaar een vage voorbode: “Als je naar de auto kijkt, dan zie je het productiemodel eigenlijk al”, zegt woordvoerder Huub Dubbelman van Mercedes-Benz. Alleen dingen als wielen, bumpers en deurgrepen zullen nog aangepast worden.

“Deze auto is eigenlijk niet te vergelijken met andere auto’s.” Daarmee bedoelt Dubbelman dat deze vierdeurs coupé in een segment komt waar nog geen andere spelers zijn. Het is absoluut niet de opvolger van de CLS. Kijk alleen al naar het vermogen van 800 pk, waarmee de GT afstand neemt tot alles wat er op dit moment met vier deuren verkrijgbaar is. Het aantal pk’s van het productiemodel zal ‘niet ver onder’ de 800 blijven. Of de hybride aandrijflijn in de vorm zoals nu gepresenteerd ook de fabriekspoorten haalt is nog niet zeker.