Lexus wil nooit meer een saaie auto bouwen. Ook het gloednieuwe topmodel LS, dat op de autosalon van Genève zijn Europese debuut viert, voldoet aan die nieuwe filosofie.

De Lexus LS maakt op de autosalon van Genève zijn Europese debuut en de hybride LS 500h is zelfs een wereldprimeur. Niet dat we daar veel van kunnen zien, want de imposante motorkap blijft dicht van het enige exmplaar dat op de stand van Lexus staat. Hoewel de LS niet zo uitbundig is vormgegeven als kleinere modellen van het merk heeft de LS een zeer herkenbaar gezicht. “Het is natuurlijk geen coupé, maar de auto heeft wel een meer aflopende daklijn dan voorheen”, aldus Guido Roozekrans van Lexus-importeur Louwman & Parqui.

In het interieur heeft het merk alle registers open getrokken: “Hier willen we ons onderscheiden”, zegt Roozekrans. “Het is allemaal handwerk, de manier waarop het leer, de stoffen en andere materialen zijn verwerkt laat zien dat we oog voor detail hebben.” Het dashboard heeft in ieder geval een opvallende styling en de bordeauxrode aankleding is bijzonder. Op de portieren zijn lapjes met stof aangebracht die voor een bijzonder effect zorgen.

De nieuwe LS is voortaan in één formaat leverbaar, wat vroeger de verlengde versie was is nu de standaardlengte. Naast de bijzondere 500h hybride-uitvoering met twee versnellingsbakken gaat het merk in Nederland ook de LS 500 met twinturbo V6-motor en 415 pk leveren. De nieuwe LS komt in december naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.