De autosalon van Genève is dinsdag van start gegaan en wij waren erbij! Lees nu alle informatie over de nieuwste modellen en conceptcars en bekijk het fraaie beeldmateriaal op onze website

Het comfort, de verrassende styling en de vele voorzieningen, waaronder belangrijke rijhulpsystemen, hebben de jury overtuigd de Peugeot 3008 uit te roepen tot Auto van het Jaar 2017. Peugeot gefeliciteerd!

Primeurs autosalon van Genève

In Genève debuteren veel SUV's. Ze komen in allerlei maten, van de compacte Opel Crossland X tot de DS 7 Crossback. Deze DS strijdt met de Range Rover Velar om het mooiste interieur van de show. Andere SUV-primeurs zijn de Mitsubishi Eclipse, de nieuwe Volvo XC60, Subaru XV en Jeep Compass. De aanstaande Citroën C3 Picasso is niet langer een MPV; de voorbode C-Aircross Concept laat eveneens een SUV cross-over zien. 

Volkswagen presenteert op de show z'n nieuwe vlaggenschip. De vierdeurs coupé, Arteon genaamd, staat halverwege het jaar al bij de dealers. Verder kijken we uit naar de nieuwe generaties Seat Ibiza en Suzuki Swift. Opel, het merk dat deze week is ingelijfd door PSA (moederbedrijf van Citroën, DS en Peugeot), brengt de nieuwe Insignia uit als Grand Sport (hatchback) en Sports Tourer (stationwagon). Het Franse sportautomerk Alpine viert op de autosalon zijn comeback met de A110. Dit is een bijzonder leuke sportcoupé geworden.

Meer te zien in Genève

Conceptcars worden natuurlijk ook geshowd op de Geneefse beurs. De Hyundai FE Concept bijvoorbeeld, de waterstofauto die de ix35 Fuel Cell opvolgt. Supercarliefhebbers zijn bij de McLaren-stand aan het juiste adres. Daar debuteert de 720S, het eerste model van de nieuwe generatie Super Series. Die sprint binnen 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

Mercedes-Benz AMG GT Concept

Er is gewoon teveel Genève-nieuws om op te noemen, blader er eens op je gemak doorheen. Ook de fotoreportages die we ter plekke maakten zijn de moeite waard om te bekijken. Als je zelf naar Genève wilt dan vind je alle informatie in onze evenementenrubriek. Wil je voortaan niets missen van de belangrijkste autoshows volg ons dan ook op Facebook en Instagram

Autotests

Behalve het Genève-nieuws staan er op onze website ook weer nieuwe acties en autotests. Een van de auto's die we reden is de nieuwe Lexus IS 300h. De zakenauto, waarbij het rijcomfort op de eerste plaats staat, maakt het dieselconcurrenten lastig. Nummer 2 is de nieuwe Peugeot 5008, een MPV in SUV-verpakking. Op welke wijze onderscheidt deze zich van zevenzits SUV's en cross-overs?