Audi heeft een nieuwe versie van de Q8 Concept gepresenteerd, met de toevoeging Sport. Het merk laat hiermee zien dat de productiefase van de grote SUV nadert.

Audi geeft de Q8 Concept die begin dit jaar op de autoshow van Detroit werd gepresenteerd een vervolg met de Q8 Sport Concept. De meest in het oog springende verandering is de kleur, maar ook de grille is nieuw. Daarnaast heeft Audi de auto verder uitgewerkt, hij staat een stukje dichter bij het aanstaande productiemodel. De wielkasten zijn met 12 mm uitgebouwd, om de Sport-benaming kracht bij te zetten.

De plug-in hybride aandrijflijn uit het eerste studiemodel maakt plaats voor een mild hybrid-systeem met elektrisch aangedreven compressor. De 3.0 TFSI-motor levert een vermogen van 476 pk en een koppel van maar liefst 700 Nm. Audi belooft dat de auto dankzij de mild hybrid-techniek een actieradius heeft van 1.200 kilometer.

De Q8 Sport Concept is de voorbode van een sportieve SUV aan de bovenkant van het Audi-gamma. Wanneer Audi de definitieve versie van de Q8 onthult is nog niet bekend.