Elders was 'ie al verkrijgbaar, vanaf nu is de bedrijfswagen Volkswagen e-Load Up! ook in Nederland te bestellen. Er is ook een Load Up! benzinevariant en een eco-Load Up! op aardgas.

We hadden er 3,5 jaar niets meer over gehoord, maar nu is 'ie in Nederland te bestellen: vanaf 22.423 euro (inclusief btw, exclusief BPM) schaf je als ondernemer de Volkswagen e-Load Up! aan. De volledig elektrische bestelwagen (44 kW, omgerekend 60 pk) kan ook 'all-inclusive' gereden worden vanaf 459 euro per maand (48 maanden, 20.000 km/jaar). Dit Easy Electric-pakket omvat niet alleen zaken als verzekering, pechhulp en onderhoud maar ook een pre-paid laadpas en een 4-jarig abonnement op Car-Net online diensten.

Omdat de e-Load Up! volledig elektrisch is komt deze in aanmerking voor 4 procent fiscale bijtelling, de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en is 'ie ook nog eens vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. De bedrijfswagen is trouwens eveneens verkrijgbaar met 1.0-benzinemotor van 40 pk (de Load Up! vanaf 10.782 euro) en als eco-Load Up! op aardgas (CNG) en groengas (vanaf 13.019 euro).

Uitrusting

Deze Volkswagen is vooral geschikt voor bezorging in de stad, dankzij de compacte afmetingen, de wendbaarheid en het feit dat 'ie emissievrij is. De personen- en laadruimte zijn van elkaar gescheiden met een rek. Er is een houten laadvloer met sjor-ogen en bescherming van de zijportieren. De Load-Up biedt plek aan 990 liter aan bagage (of 361 kg) en twee personen. De actieradius ligt (theoretisch) op 160 m, met een snellader worden de accu's binnen 30 minuten voor 80 procent opgeladen.

De e-Load Up! wordt geleverd inclusief automatische transmissie, een Bosch-laadpunt, plus laadkabels voor bij de zaak en onderweg. Standaard zijn onder meer het City Emergency Braking noodremsysteem, Climatronic automatische airco, navigatie en infotainment, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, stoelverwarming, lichtmetalen wielen, getinte ruiten vanaf de B-stijl, verchroomde details in het interieur en lederen bekleding op stuurwiel, handrem en schakelpook.