De Chinese start-up Nio presenteert de Eve, een studiemodel van een zelfrijdende gezinsauto. In 2020 moet de productieversie klaar zijn.

Het nieuwe Chinese merk Nio timmert stevig aan de weg. Eind vorig jaar presenteerde het merk zijn eerste model, de elektrische supercar EP9 met 1.000 kW vermogen. Nu komt Nio met een meer alledaagse visie op toekomstige modellen, de Eve Concept.

Dit studiemodel is elektrisch aangedreven en rijdt autonoom. De Nio beschikt over vijf vaste stoelen en een opklapbaar exemplaar. Er zijn verschillende soorten zitplaatsen, waarop de passagiers kunnen overleggen, werken of juist relaxen. Beeldschermen en klaptafeltjes moeten het leven aan boord veraangenamen. Instappen gaat via een enorme schuifdeur, bijzonder is dat de passagiers die voorin zitten aan de achterkant de auto betreden.

Nio wil in 2020 zijn eerste elektrische, semi-zelfrijdende auto op de markt brengen in de Verenigde Staten. Over de Europese marktintroductie van het merk is nog niets concreets bekend gemaakt, maar Nio heeft plannen om wereldwijd auto’s te gaan verkopen. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Europa, waaronder een designcentrum in München.