Smart Fortwo Electric Drive

De prijzen van de elektrisch aangedreven Smart Fortwo en Forfour zijn bekend. Emissievrij Smart-rijden kan vanaf 23.466 euro.

De prijzen van de Smart Fortwo en Forfour Electric Drive zijn bekend. De Fortwo met elektromotor kost 23.466 euro, de vierdeurs Smart met elektrische aandrijving wisselt voor 23.843 euro van eigenaar. Smart biedt de Electic Drive net als de benzineversies aan in drie uitvoeringen, Pure, Passion en Prime.  

De standaarduitrusting omvat onder andere een audiosysteem, Bluetooth en airconditioning met automatische klimaatregeling. Speciaal voor de Electric Drive-uitvoering biedt Smart het Electric Drive Design Pakket aan, met Electric Green accenten (foto). Dit pakket kost 732 tot 1.220 euro, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Ook biedt Smart een winterpakket aan, met verwarming die op afstand is in te schakelen, extra isolatie en verwarmde stoelen.

De elektromotor in de Smart Fortwo en ForFour heeft een vermogen van 60 kW (81 pk) en een koppel van 160 Nm. Beide modellen hebben een actieradius van 160 kilometer, de topsnelheid is begrensd op 130 km/u.