De Audi Q4 komt! Het merk heeft dit bevestigd tijdens de jaarlijkse persconferentie. Het wordt een stijlvolle en sportieve SUV met een fors formaat. 

Audi heeft de jaarlijkse persconferentie aangegrepen om kort uit de doeken te doen welke nieuwe modellen we in de komende jaren van het merk kunnen verwachten. De bevestiging dat de Q4, een 'sportieve, compacte SUV', daadwerkelijk komt vormt daarbij het grootste nieuws.

In 2014 toonde het merk met de vier ringen de TT Offroad Concept. De Q4 zal op deze stijlvolle SUV-coupé geïnspireerd worden. Audi wil - vergelijkbaar met BMW's 2, 4 en 6 Series - nieuwe Q-modellen introduceren die iets hoger in het assortiment komen te staan dan hun reguliere SUV-broeders. De Q4 wordt zodoende een smaakvol uitgevoerde en sportieve 'topuitvoering' van de Q3. Andere modellen in deze nieuwe reeks zijn de aanstaande Q6 en Q8. 

De Audi Q4 komt op dezelfde bodemplaat te staan als de volgende generatie Q3. Aangezien laatstgenoemde zal groeien wordt een lengte van wel 4,5 meter verwacht voor de Q4. Naast de nodige benzine- en dieselmotoren zal Audi ook een plug-in hybride aandrijflijn aanbieden. Daarnaast behoort een performance-uitvoering ('RS Q4') tot de mogelijkheden. De Audi Q4 wordt in 2019 onthuld. 

Andere nieuwe Audi-modellen

Dit jaar richt Audi zich vooral op de showroomintroductie van de nieuwe A5 en Q5 en de onthulling (in juli) van de nieuwe generatie A8 met zelfrijdende functies. Volgend jaar verschijnen nog meer modellen voor het dure segment: de tweede generatie A7 en eerdergenoemde Q8. Voor 2020 kondigt Audi drie elektrische auto's aan, zonder deze toe te lichten.