Nieuwe Opel-modellen

Meer elektrische auto's, SUV's en een cross-over als vlaggenschip. Die modellen wil Opel uitbrengen nu het overgenomen is door PSA. Maar ook de bekende en eerder geplande modellen komen nog.

2 weken geleden werd bekend dat het merk Opel door General Motors verkocht is aan PSA, moederbedrijf van Citroën, DS en Peugeot. Opel-CEO Karl-Thomas Neumann, die in functie blijft, heeft nu met diverse media gesproken over Opels nieuwe toekomst. Zo beantwoordde hij vragen over de modellen die Opel de komende jaren op de markt zal brengen.

Meer elektrische auto's en SUV's

Neumann bevestigt de aanstaande introductie van de Ampera-E. Deze zal worden gevolgd door meer 'betaalbare elektrische auto's met een grote actieradius'. Daarnaast zet het Duitse merk in op extra SUV's. Zo wordt het tweede vlaggenschip van het merk - het eerste bestaat uit de nieuwe Insignia-reeks - een SUV cross-over. Opel gaat zich dus meer richten op segmenten waar nog groei in zit. 

De reeds ontwikkelde Crossland X en Grandland X verschijnen gewoon volgens planning. Dit geldt voor alle zeven reeds voorziene nieuwkomers, inclusief de nieuwe generaties van bekende Opel-modellen. Wel verschijnt de nieuwe Corsa een jaar later dan bedoeld: deze komt op de bodemplaat van de Citroën C3 te staan, zo noteert het blog GM Authority

'Hightech voor allen', vat de nieuwe situatie samen 

Eigen ontwikkeling en ontwerp

Binnen PSA blijft Opel zelfstandig opereren, met apart management. De Duitsers blijven de eigen modellen zelf ontwerpen. De fabrieken maar ook het Research & Development Center in Rüsselsheim blijven alle in gebruik. Het is niet alleen Opel dat PSA-techniek en-platforms gaat gebruiken, omgekeerd kunnen ook Peugeot, Citroën en DS gebruikmaken van Opel-technologie. Zo kunnen de Fransen nog enkele jaren de bestaande GM-architectuur benutten maar later ook de innovaties uit Rüsselsheim. "Hightech voor allen", zo vat Neumann de nieuwe situatie samen.