TVR tekening

De comeback van TVR komt steeds dichterbij. In september wordt de auto officieel onthuld, maar de eerste kopers hebben de auto al gezien.

De comeback van het Britse sportautomerk TVR komt er nu echt aan. Na jarenlange vertragingen is het eerste nieuwe model sinds 2004 nu bijna klaar om in productie te gaan. In september gaat het doek eraf, maar Autocar meldt dat de eerste kopers het model tijdens een besloten bijeenkomst al gezien hebben.

Bijna een jaar geleden toonde TVR de eerste schets van een volledig nieuw model. Bijna alles is nieuw aan de auto, waardoor de ontwikkeling wat langer duurt dan gepland. Vooral de finetuning van het onderstel heeft veel tijd gekost, omdat er daardoor ook weer aanpassingen aan het ontwerp gedaan moesten worden.

De nieuwe TVR heeft een V8-motor van de Britse motorfabrikant Cosworth. Het vermogen is ‘meer dan 400 pk’, waardoor accelereren van 0 naar 100 km/u in minder dan 4 seconden mogelijk moet zijn. TVR belooft verder een topsnelheid die boven de 320 km/u komt te liggen. Sinds vorig jaar neemt TVR orders aan, ook Nederlandse liefhebbers kunnen tegen een aanbetaling van 5000 pond een voorlopige bestelling plaatsen.