Range Rover Velar

Land Rover wil tuners buitenspel zetten. Dat gaat het merk doen door het aanbod van zijn eigen afdeling Special Vehicle Operations beter af te stemmen op wat klanten willen.

Tuners, blijf van onze auto’s af. Dat is de boodschap van Land Rovers ontwerpbaas, Gerry McGovern. In het Britse tijdschrift Autocar zegt hij: “We gaan ze buitenspel zetten.” Dat wil hij doen door het aanbod en de mogelijkheden van Special Vehicle Operations (SVO) beter af te stemmen op de wensen van de klanten. SVO verzorgt nu al op maat gemaakte uitvoeringen en speciale edities van Land Rover en zustermerk Jaguar.

Vooral Land Rovers luxemerk Range Rover wordt vaak onder handen genomen door externe partijen. “Het is makkelijk om een product dat door iemand anders is gemaakt te voorzien van een spoiler of iets dergelijks. We zien dat ze onze auto's gebruiken om winst te maken”, aldus McGovern. Hij wil met SVO een beter alternatief bieden dan tuningbedrijven. “De mogelijkheden die we bieden en de kwaliteit van het werk bij SVO zijn veel beter.”