Skoda Vision E Concept

Skoda onthult binnenkort de concept car Vision E, waarmee het merk de ontwerprichting voor de komende jaren laat zien. Verwacht geen radicale wijzigingen.

Na de Vision D en Vision S volgt nu de Vision E. Het is de derde concept car van Skoda die laat zien welke kant het merk op wil met zijn design. Maar de Vision E is net als de eerdere studiemodellen meer dan dat, het is ook de directe voorbode van een nieuw model. Dat nieuwe model zou wel eens de Skoda Kodiaq Coupé kunnen zijn, die onlangs werd aankondigd in China. Of die auto ook naar Europa komt is nog even afwachten. De 'E' in de naam verraadt dat het gaat om een elektrisch aangedreven studiemodel.

Volgens Skoda-ontwerper Karl Neuhold is het merk ‘klaar voor de volgende stap’. Daarmee bedoelt hij een verdere ontwikkeling van het huidige design, bestaande uit 'scherpe lijnen, duidelijke contouren en goede verhoudingen'. Ook de ‘kristalachtige’ details, bijvoorbeeld in de koplampen, zijn een belangrijk onderdeel van het huidige familiegezicht.

De Skoda Vision E, waarvan het merk vooralsnog alleen een vaag plaatje vrijgeeft, wordt onthuld op de autoshow van Shanghai volgende maand.