Meer elektrische auto's en meer SUV's. Deze trend - nu én in de komende jaren - wordt maar weer eens geïllustreerd met het autonieuws van deze week. 

Citroën presenteert de E-Berlingo Multispace, de elektrische uitvoering van de Berlingo. De bagageruimte en praktische mogelijkheden zijn onaangetast. Als je in de nieuwe Suzuki Swift wilt rijden kun je al vanaf 15.499 euro bij de dealer terecht. Half april staat de auto daar.

Speciale edities

Het is 60 jaar geleden dat de eerste Fiat 500 van de band liep. Het merk viert dit met het jubileummodel 500-60th Edition, waarvan 35 stuks op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Nóg zeldzamer is de Lexus LC 500h Launch Edition: slechts één exemplaar is voor ons land bestemd.

Toekomstige modellen

BMW brengt de komende jaren meer dan dertig nieuwe of vernieuwde modellen op de markt. Daaronder zitten diverse SUV's, inclusief een elektrische uitvoering van de nieuwe X3, en in 2021 ook een waterstofauto. Ook Opel zet, nu het van eigenaar gewisseld is, in op elektrische auto's en SUV's. Audi heeft de komst van de sportieve Q4 bevestigd en Seat kondigt eveneens een extra SUV aan, naast de Ateca en aanstaande Arona. Gelukkig biedt McLaren, dat een nieuwe supercar ontwikkelt, de broodnodige afwisseling.

Volkswagen T-Roc

Binnenkort te onthullen modellen

Ook op korte termijn staan veel modellen op stapel. Binnen enkele maanden onthult Volkswagen de T-Roc, waarvan we nu al een 'blauwdruk' te zien krijgen. Daarnaast komt de comeback van TVR steeds dichterbij. Het nieuwe vlaggenschip van SsangYong wordt volgende week al onthuld - houd onze nieuwsrubriek in de gaten. Met een schets laat het merk alvast zien wat we kunnen verwachten van deze opvolger van de Rexton. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Het zonnige weer blijft nog even aanhouden. Wie erop uit wil vindt leuke activiteiten in onze evenementenrubriek. Ook hebben we al uitjes voor april opgenomen: terreinrijden, festivals, beurzen, meetings en vrij rijden op het circuit. Wat wil je nog meer?