Zenos E10 R

Twee kleine Britse sportautomerken gaan samen: AC Cars neemt Zenos over. Dat laatste merk vroeg onlangs uitstel van betaling aan.

Zenos wordt gered door een consortium van bedrijven onder leiding van AC Cars. De kleine, Britse fabrikant van lichtgewicht sportauto’s vroeg onlangs uitstel van betaling aan. Onder de vleugels van AC Cars kan Zenos de (productie)kosten omlaag brengen.

AC Cars bouwt sinds enkele jaren weer de iconische Cobra uit de jaren ’60, op kleine schaal in een fabriek in Duitsland. Hoewel AC Cars ook de fabriek in het Britse Norfolk overneemt, is het aannemelijk dat de productie van de Zenos-modellen wordt verplaatst naar Duitsland. AC Cars is van oorsprong een Brits merk, maar het hoofdkantoor zit in Duitsland en de merknaam is in handen van een Amerikaans bedrijf. 

Zenos wordt in ons land geïmporteerd door Van de Kooi Sportscars, dat bedrijf verkoopt hier de modellen E10, E10 S en E 10 R. Volgens Britse media worden de modellen na de overname omgedoopt tot AC Zenos. De lichtgewicht basis van de E10 kan worden gebruikt voor nieuwe, toekomstige modellen van AC Cars.