Lamborghini Urus Concept

De eerste SUV van Lamborghini komt eraan. Die auto moet een multitalent en tóch een echte Lamborghini zijn.

Wordt de Lamborghini Urus de snelste SUV ter wereld? Het is een vraag waar ze bij Lamborghini niet mee bezig zijn, want het nieuwe model moet een multitalent worden. De Urus moet zowel óp de weg als ernaast zijn mannetje staan, maar kan niet in allebei de beste zijn. De uitdaging voor het merk is om de SUV de rij-eigenschappen en het uiterlijk van een echte Lamborghini te geven, binnen de kaders van het concept SUV.

Het merk heeft met de Urus geen zin in een wedstrijdje arm drukken op de Nürburgring. Veel fabrikanten gebruiken het Duitse circuit als podium om de potentie van een auto te showen. “Als je naar de Nürbrugring gaat, dan doe je dat om de snelste te zijn. Het is niet echt de plaats om heen te gaan met de Urus, die auto heeft een heel ander concept”, aldus Lamborghini-topman Andrea Baldi tegen het Australische Motoring.  

Baldi geeft daarmee aan dat de Urus geen sportauto is, net zo min als een pure terreinauto: “Het is geen Jeep”. Toch zal de Urus ook naast de weg uit de voeten kunnen, door de grotere bodemspeling en vierwielaandrijving. Lamborghini onthult de SUV volgend jaar: “We liggen op schema voor een productiestart in 2018”, aldus Baldi.