Skoda komt tussen 2020 en 2026 met maar liefst vijf elektrische auto’s. Van het eerste model is de Vision E Concept de voorbode.

Skoda brengt in 2020 zijn eerste elektrische auto op de markt. Het merk laat op de autoshow van Shanghai volgende maand een voorproefje zien, de Vision E. Deze coupé-achtige SUV is de eerste van in totaal vijf elektrische Skoda's, die tussen 2020 en 2026 uitgebracht worden.

De Vision E heeft veelbelovende specificaties. De actieradius is 500 kilometer, dankzij de krachtige lithium-ion batterijen. De elektromotor heeft een vermogen van 225 kW (305 pk), waarmee de Vision E een topsnelheid van 180 km/u haalt. De acceleratie moet met dat vermogen en de direct beschikbare trekkracht van de elektromotor indrukwekkend zijn, maar er zijn nog geen 0-100 km/u-cijfers beschikbaar.

Het nieuwe studiemodel laat niet alleen de visie van Skoda op het gebied van elektrisch rijden zien, het merk blikt met de Vision E ook vooruit naar autonoom rijden. De concept car kan zelfstandig opereren op ‘level 3’. Dat betekent: automatisch filerijden, in- en uitparkeren en in de meeste situaties zelfstandig rijden op de snelweg.