Mercedes-Benz EQ Concept

Mercedes-Benz versnelt de ontwikkeling van elektrische auto's. In 2022 wil het merk, samen met zusje Smart, tien elektrische modellen in zijn assortiment hebben. Werk aan de winkel dus, want op dit moment is de B 250 e de enige elektrisch aangedreven auto van Mercedes-Benz.

“Wij geven de transformatie in de auto-industrie vorm.” Mercedes-Benz CEO Dieter Zetsche windt er geen doekjes om bij de aandeelhoudersvergadering van moederbedrijf Daimler. Mercedes-Benz gaat samen met zustermerk Smart fors inzetten op elektrische auto’s. Met de onthulling van de EQ concept car (foto) op de autosalon van Parijs vorig jaar zette het merk de eerste stap, maar er volgen er snel meer. De EQ Concept is namelijk de voorbode van een nieuwe lijn van elektrische auto’s en het eerste model is een directe afgeleide van dat studiemodel. Die auto komt in 2019 op de markt.

In 2022 al wil Daimler tien elektrische auto’s in het assortiment hebben, de meeste daarvan met Mercedes-logo. Dat betekent dat de ontwikkelingen zeer snel gaan nu, want op dit moment staat de teller op 1, de B 250 e is de enige elektrische Mercedes-Benz. Smart komt later dit jaar met de elektrische Fortwo en Forfour, maar er verschijnen dus nóg zeven modellen. 

Naast volledig elektrische auto’s blijft Mercedes-Benz inzetten op brandstofmotoren en tussenoplossingen, zoals plug-in hybrides. Daarvan heeft het merk er nu acht in zijn assortiment en dat worden er nog meer. Dat niet alleen, bestaande plug-in uitvoeringen worden verbeterd. Zo komt er nog dit jaar een nieuwe versie van de S 500 e, met een elektrische range van 50 kilometer.