De onthulling van de Skoda Karoq komt steeds dichterbij. Voorafgaand aan dat belangrijke moment geeft het merk al veel informatie over de opvolger van de Yeti vrij.

Op 18 mei onthult Skoda de Karoq. Het nieuwe model is 16 centimeter langer dan de auto hij opvolgt, de Yeti. De Karoq meet 4,38 meter in de lengte, waarvan 2,63 meter tussen de wielen. Ook dat is meer dan bij de Yeti waardoor de passagiers achterin meer ruimte hebben. Skoda wil met al zijn modellen de ruimste in het segment zijn en dus ook met de Karoq. De kofferbak heeft een inhoud van 521 liter, 11 liter meer dan die van de Yeti. Bijzonder is dat niet alleen de achterstoelen omlaag geklapt, maar ook verwijderd kunnen worden.

De Karoq is de eerste Skoda die leverbaar wordt met een volledig digitaal instrumentarium. Op het gebied van infotainment beschikt het nieuwe model over de nieuwste functies, zoals smartphone-integratie en 4G-internet. Ook de rijhulpsystemen zijn helemaal van deze tijd, Skoda levert straks onder andere een systeem waarmee de auto zelfstandig in de file kan rijden, dodehoekdetectie, een automatische noodrem en een trailerassistent.

Het aanbod van motoren is al bekend. Er komen twee benzinemotoren: de 1.0 TSI en 1.5 TSI. Daarnaast biedt Skoda drie dieselsmaken aan, verdeeld over de 1.6 TDI en 2.0 TDI. De krachtigste diesel wordt standaard geleverd met zeventraps DSG-automaat en vierwielaandrijving. Die automaat is op alle motoren als optie leverbaar. De vermogensrange loopt van 115 tot 190 pk.

Skoda onthult de Karoq op 18 mei, in de tweede helft van het jaar komt de auto naar Nederland.