Ferrari LaFerrari

Ferrari komt binnen 5 jaar met een opvolger van de LaFerrari. De nieuwe ‘hypercar’ krijgt vooruitstrevende techniek die later ook bij andere modellen van Ferrari toegepast gaat worden.

Met de LaFerrari heeft Ferrari een van de meest spraakmakende auto’s van dit moment in huis. Het merk werkt aan een opvolger, die binnen 5 jaar wordt gepresenteerd. Dat heeft Michael Leiters, chief technology officer van Ferrari, beloofd aan tijdschrift Autocar.

Ferrari gaat niet Mercedes-Benz achterna, dat merk werkt aan een auto met een Formule 1-motor. Leiters: “We willen iets anders doen.” Hij verwijst naar de F50 uit de jaren ’90, een voorloper van de LaFerrari. Het merk heeft toen al eens een Formule 1-motor aangepast voor weggebruik. Een bijzonder kunstje, maar ook een dat de nodige beperkingen met zich meebrengt voor de bruikbaarheid van de auto.

Het nieuwe model moet innovatief zijn, technologie gebruiken die nog niet eerder op die manier is toegepast. Bovendien wil Ferrari de techniek van de nieuwe hypercar later gebruiken in andere modellen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de ‘technische roadmap’ voor de komende jaren. “Binnen 6 maanden weten we definitief welke kant we op willen”, aldus Leiters.