BMW voert een reeks verbeteringen door aan de 1 Serie. Een nieuwe uitvoering, een verbeterd multimediasysteem en verfijningen in het interieur zijn de belangrijkste wijzigingen.

BMW houdt de 1 Serie bij de tijd. Het merk voert diverse verbeteringen door aan het model om op het hoogste niveau in het compacte segment te blijven. Daarvoor nam BMW het dashboard onder handen. Zo is er een nieuwe iDrive-schakelaar, voor de bediening van het infomediasysteem, met een aanraakgevoelige bovenkant. Hierop kan je letters en cijfers tekenen, handig voor de invoer van een navigatiebestemming of telefoonnummer. BMW biedt daarnaast nieuwe afwerkingsopties aan, zoals afwerkingslijsten van acrylglas en cognackleurige lederen bekleding.

De afwerking van de middenconsole is nu van hoogglans zwarte kunststof en diverse knoppen zijn voorzien van chromen accenten. Verder is het instrumentarium opnieuw ingedeeld en toont het beeldscherm de nieuwste versie van BMW’s infotainmentsysteem. Dat beeldscherm is nu ook verkrijgbaar in het formaat 8,8 inch. Nieuwe opties zijn onder andere integratie van Microsoft Office 365, realtime verkeersinformatie en de mogelijkheid om met je smartphone op afstand functies in de auto te bedienen. Je moet dan denken aan de vergrendeling, claxon of verwarming.

Een nieuwe versie is de Shadow Edition, verkrijgbaar in combinatie met de Sportline, M Sport en M140i-uitvoeringen. De onderscheidende elementen van de Shadow Edition zijn de hoogglans zwarte grille, de donkere koplampbehuizing en het rookglas voor de achterlichten.

De vernieuwde 1 Serie is vanaf september verkrijgbaar met dezelfde motoren als voorheen, met vermogens van 95 tot 340 pk. De prijzen zijn nog niet bekend.