BMW komt met een gelimiteerde uitvoering van de M240i. De Performance Edition is te herkennen aan de diverse hoogglans zwarte en koolstofvezel onderdelen.

BMW brengt van de vernieuwde 2 Serie nu al een gelimiteerde uitvoering op de markt. De M240i Performance Edition komt in een oplage van 750 stuks en is altijd wit met zwarte accenten. De grille-omlijsting, accenten in de bumper, stootstrips aan de zijkant, raamlijsten en de diffuser zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Daarnaast zijn er enkele onderdelen gemaakt van koolstofvezel , zoals de spiegelkappen en de spoilerlip aan de achterkant. De 19 inch dubbelspaaks wielen hebben de kleur Orbit Grey.

Onder de motorkap ligt dezelfde zescilinder als bij de andere M240i-uitvoeringen, de 340 pk sterke TwinPower turbomotor. Deze is voor de gelegenheid met een handgeschakelde versnellingsbak te krijgen, maar BMW biedt ook ‘gewoon’ een achttraps automaat aan.

De M240i Performance Edition is vanaf juli te verkrijgen. De productie is beperkt tot 750 stuks wereldwijd. De Nederlandse prijzen van de vernieuwde 2 Serie zijn nog niet bekend, dus ook die van deze speciale uitvoering niet.