Mini levert de nieuwe Countryman vanaf juli ook als One. Het merk voegt zowel een driecilinder benzine- als dieselmotor toe aan de onderkant van het assortiment.

De nieuwe Mini Countryman is vanaf juli ook te verkrijgen als One. Zowel het benzine- als dieselaanbod wordt aangevuld met een nieuwe basismotor, in beide gevallen een 1.5 driecilinder. De benzineversie levert 102 pk, de diesel 116 pk. Die eerste is ook te combineren met een zestraps automaat, de One D dieselversie is altijd handgeschakeld.

Tegelijk met de komst van de nieuwe instapmotoren voert Mini een aantal kleine verbeteringen door. Het instrumentarium is beter afleesbaar, onder andere doordat de brandstofmeter nauwkeuriger is. De kleur van de tellerverlichting is vanaf juli niet langer oranje, maar wit. Ook de weergave op het head-up display heeft dan die kleur.

Een andere verbetering is de toevoeging van Apple Carplay, waarmee apps van een iPhone op het beeldscherm in de auto gebruikt kunnen worden. Verder heeft Mini de rijstandenschakelaar verbeterd, die is nu ondergebracht bij de tuimelschakelaars op de middentunnel. In de huidige serie van de Countryman moet je die nog bedienen met een knop bij de pook.