Audi Prologue Piloted Driving

Op 11 juli onthult Audi de nieuwe A8. Het is de eerste auto in een reeks nieuwe modellen die tussen nu en halverwege volgend jaar gepresenteerd worden.

De presentatie van de nieuwe A8 in juli is een belangrijk moment. Audi haalt alles uit de kast om te laten zien dat de A8 het beste is dat het merk heeft te bieden. Het nieuwe vlaggenschip moet de ‘voorsprong door techniek’ laten zien. In het kielzog van de nieuwe A8 volgt de A7, nog dit jaar krijgen we de nieuwe generatie te zien.

Audi kondigt aan dat er voor halverwege 2018 nóg drie 'core'-modellen worden vernieuwd. Dat zijn in ieder geval de A1 en A6. Daarnaast wordt tussen nu en eind 2019 het SUV-assortiment uitgebreid met twee nieuwe modellen, de Q8 volgend jaar en de Q4 het jaar erna. Beide modellen zijn al eerder aangekondigd door Audi.

Dat geldt ook voor de drie elektrische auto’s die het merk de komende 3,5 jaar presenteert. De eerste is een SUV, die waarschijnlijk de naam Q6 e-tron krijgt. Audi liet in 2015 al een voorbode van die auto zien.