Hier is de Skoda Karoq! Na talloze aankondigingen en teasers krijgen we de compacte SUV nu helemaal te zien.

Skoda heeft het doek afgehaald van de Karoq, de SUV die de Yeti opvolgt. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de Karoq een flinke groeispurt doorgemaakt, het nieuwe model is maar liefst 16 centimeter langer. Skoda belooft dat de Karoq de ruimste auto in zijn segment is. De kofferbakinhoud van 521 liter is in ieder geval veelbelovend. Optioneel levert Skoda drie verschuifbare stoelen in plaats van een achterbank, waarmee de Karoq de interieurflexibiliteit van een MPV heeft.

De Karoq is de eerste Skoda met een nieuwe designtaal, die ten opzichte van de huidige ontwerplijn gespierder en dynamischer is. Oordeel vooral zelf wat Skoda van de auto heeft gemaakt.

De Karoq krijgt de nieuwste technieken uit de Volkswagen-stal, waar Skoda onderdeel van uitmaakt. Je moet dan denken aan een digitaal instrumentarium, een infotainmentsysteem met gebarenbediening en integratie van smartphones met Apple Carplay, Android Auto en MirrorLink. Met deze functies is het mogelijk om apps van je smartphone in de auto te gebruiken. Telefoons kunnen bovendien draadloos worden opgeladen.

Skoda heeft vijf motoren klaar staan voor in de Karoq. Het benzine-aanbod bestaat uit een 115 pk sterke 1.0 TSI-motor en een 1.4 TSI met 150 pk. Voor dieselrijders biedt Skoda de 1.6 TDI met 115 pk en de 2.0 met 150 en 190 pk aan. Die laatste wordt standaard geleverd met een automaat en vierwielaandrijving. Optioneel op de 2.0 diesels en 1.4 TSI levert Skoda instelbare dempers, die middels rijstanden zijn te configureren.

De Skoda Karoq komt eind 2017 naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.