Jaguar kondigt een extreme uitvoering van de XE aan, de SV Project 8 met maar liefst 600 pk! Deze bijzondere uitvoering is voorbehouden aan 300 liefhebbers, meer exemplaren bouwt Jaguar namelijk niet.

Jaguar Special Vehicle Operations is bezig met een bijzonder project met de naam XE SV Project 8. Deze auto wordt de krachtigste en meest extreme sportieve uitvoering die Jaguar ooit bouwde. Bijzonder is dat Jaguar de XE daarvoor als basis gebruikt en niet de XF of F-Type.

De XE SV Project 8 heeft Jaguars 5.0 V8-motor, die voor deze gelegenheid een vermogen van 600 pk produceert. Dat is meer dan elke andere RS, M, AMG of Quadrifoglio in dat segment op de weg brengt. Maar, die zijn dan ook niet zo exclusief als de Jaguar, want het merk gaat slechts 300 exemplaren bouwen van de SV Project 8.

Jaguar onthult het speciale model eind volgende maand voor het publiek, tijdens het Goodwood Festival of Speed in Engeland. Op 28 juni krijgen we alle informatie over de XE SV Project 8. De beelden die Jaguar nu vrijgeeft van een gecamoufleerd exemplaar geven alvast een idee van hoe de extreme uitvoering eruit komt te zien.