Het hemelvaartweekend gaat gepaard met leuke auto-evenementen. Sommige worden benut voor het presenteren van interessante conceptcars. Eerder deze week trok Fiat de vernieuwde 500L onder het doek vandaan.

De Fiat 500L heeft nu meer glimmers en nieuwe technologie. Daarmee is de compacte MPV weer bij de tijd. Je ziet meer 500L in onze videorubriek.

Conceptcars

Elk jaar is er rond de Wörthersee een event voor Volkswagen GTI-fans. Het merk zelf zet er de Golf GTI First Decade Concept neer: een conceptcar met 410 pk brandstofmotor én elektromotor. Ook neemt VW de plug-in hybride Golf GTE Variant ImpulsE mee. 

Volgend jaar vervangt BMW de 6 Serie Coupé door de 8 Serie Coupé. Daarvan geeft het nu alvast een voorproefje op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este in Italië. Ook de Grand Prix van Monaco staat dit weekend gepland. Daar zal F1-coureur Nico Hülkenberg namens Renault de nieuwe Mégane R.S. inwijden.

Als het Goodwood Festival of Speed eind volgende maand plaatsvindt, verwachten we trouwens de Jaguar XE SV Project 8. Dat wordt een bijzondere en gelimiteerde uitvoering met liefst 600 pk vermogen.  

De Sportline Business is één van de meest luxe uitvoeringen.

Uitgebreide autotest

De Skoda Superb Combi is zowel groot, krachtig als erg luxe uitgerust – maar toch relatief voordelig. Is dit het antwoord op het 'dikkebakkendilemma' van leaserijders? We zoeken het uit in een autotest. In de bijbehorende video leggen we uit waarvoor de Skoda-slogan 'Simply Clever' staat. Natuurlijk voegen we een mooie fotoreportage bij de test.

Verder vind je op onze website ook de nodige nieuwe acties en evenementen. Naast leuke uitjes voor dit weekend kijken we vooruit naar de volgende maand. 

Diverse nieuwtjes

De eerste prijzen van de vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse zijn bekend. Het merk start in juli met de verkoop van vier motoruitvoeringen, waarvan er twee nieuw zijn. Volvo-eigenaar Geely neemt een belang van 51 procent in Lotus. Het krijgt daarmee de volledige zeggenschap over het Britse sportautomerk.