BMW heeft de komst van de M8 bevestigd door een vroeg prototype te demonstreren in het voorprogramma van de 24 Uur van Nürburgring. 

2 dagen geleden onthulde BMW de Concept 8 Serie, een voorbode van de nieuwe topcoupé van het merk. Performancefans hoopten al op een snelle afgeleide, en die komt er ook. Ter bevestiging heeft BMW gisteren in het voorprogramma van de 24 Uur van Nürburgring een vroeg prototype gedemonstreerd van deze M8. 

Het model was nog volledig gecamoufleerd maar wel voorzien van typische M-kenmerken. Zo waren grote luchtinlaten en de vier pijpen van het sportuitlaatsysteem duidelijk te zien. BMW bevestigt ook dat het remsysteem voor de M8 wordt aangepast. 

"De uitwerking en ontwikkeling van de standaard BMW 8 Serie en het M-model lopen parallel", zo vertelt Frank van Meel, de Nederlander die tegenwoordig topman is bij de M Divisie. Dat betekent dat ook de M8 volgend jaar al gereed zou kunnen zijn. Ten opzichte van de reguliere 8 Serie krijgt de M8 'trackmogelijkheden en genereuze extra porties dynamiek, precisie en wendbaarheid'. 

Voor motorsportliefhebbers staat nog een afgeleide op de agenda: de BMW M8 GTE, een raceauto waarmee BMW Motorsport terugkeert naar Le Mans. De racewagen zou eind januari 2018 al debuteren tijdens de 24 Uur van Daytona.