De Mini Countryman, Nissan Micra, Skoda Kodiaq en Suzuki Swift zijn tegen de muur gezet. Drie keer werd er een score van vijf sterren behaald.

Botsproeforganisatie EuroNCAP heeft vier nieuwe modellen onderzocht op crashveiligheid. De Mini Countryman en Skoda Kodiaq kregen de maximale score van vijf sterren en de Nissan Micra ook, indien het model is uitgerust met een veiligheidspakket. De basisuitvoering is goed voor vier sterren.

EuroNCAP deelt scorepercentages uit op vier onderdelen: bescherming van inzittenden, bescherming van kinderen, voetgangersveiligheid en actieve rijhulpsystemen. De Mini Countryman haalt op die onderdelen scores van 90, 80, 64 en 51 procent. De Skoda Kodiaq komt tot 92, 77, 71 en 54 procent.

Voor de Nissan Micra hanteert EuroNCAP twee beoordelingen: één met en één zonder veiligheidspakket. De Micra is optioneel te verkrijgen met een actieve rijhulpsystemen, die het verschil maken tussen vier en vijf sterren. De bescherming van inzittenden en kinderen is in beide gevallen goed voor scores van 91 en 79 procent.

Ook de Suzuki Swift krijgt twee scores: vier met veiligheidspakket en drie zonder. De Swift scoort in dat eerste geval op de vier onderdelen 88, 75, 69 en 44 procent. Zonder veiligheidspakket ligt met name die laatste score lager, omdat de Swift standaard geen snelheidsbegrenzer heeft.