Lamborghini onthult komende week "de toekomst van supersportauto's", zo laat het merk weten op social media. Het zal het eerste resultaat zijn van het partnerschap met MIT.

Op social media verspreidt Lamborghini bijgaande teaserafbeelding. De toegevoegde tekst maakt duidelijk dat op de aanstaande conferentie EmTech ('Emerging Technologies' ofwel 'opkomende technologieën') een Lamborghini wordt onthuld, waarschijnlijk een conceptcar. Het Italiaanse merk werkt al een jaar samen met het Massachusetts Institute of Technology (MIT) aan nieuwe techniek. Komende week zullen zij samen de eerste resultaten tonen.

Het supercarmerk wil nog weinig kwijt over de nieuwe auto, behalve dat het gaat om een 'supersportcar die gereed is voor de uitdagingen van het derde millennium'. In recente interviews met onder meer het magazine Autocar hebben Lamborghini-medewerkers verteld dat de onderzoeks- en ontwikkelingsfocus ligt op lichtgewicht composietmaterialen, alternatieve energiebronnen en batterijopslagtechniek. 

Hybride Huracán-opvolger

Eerder deze week bevestigde CEO Stefano Domenicali aan Autocar dat de opvolger van de Lamborghini Huracán (gepland voor 2022) een 'radicaal' hybride aandrijflijn krijgt, waarmee ook volledig elektrisch gereden kan worden. En Lamborghini's eerste SUV Urus, die eind dit jaar wordt verwacht, zal ook hybride aangedreven worden. Maar denk niet dat Lamborghini er al is.

Lamborghini Huracán

R&D-baas Maurizio Reggiani zei vorige maand dat de beperkte actieradius de eerste 4, 5 jaar nog een bottleneck zal vormen voor supercars. "Stel je voor dat je naar de Nordschleife zou gaan met een hybride. Die zou sneller zijn op de 0-100 km/u [dan niet-hybrides] maar niet sneller in een ronde - of op z'n minst zou die niet in staat zijn meer rondes te rijden."

Voorlopig schaft Lamborghini de brandstofmotor dan ook nog niet af. "Er is nog altijd volop potentieel voor de V12. Voor ons is de juiste koers om met de V10 en V12 te voldoen aan de wens van onze klanten, maar klaar te zijn om op het juiste moment [naar hybride] te switchen", aldus Domenicali.