Infiniti-teaser

Eind deze maand presenteert Infiniti een nieuwe auto of conceptcar op de Los Angeles Auto Show. Wij vermoeden dat het gaat om de QX60...

Eind november, begin december vindt in Los Angeles de jaarlijkse autoshow plaats. Nissans luxemerk Infiniti is daar ook aanwezig. Het neemt een nog geheime auto of conceptcar mee. Media wereldwijd breken het hoofd welk model dit toch kan zijn. 

Wat zij kennelijk over het hoofd zien is dat de teaserafbeelding die het merk alvast verspreidt de bestandsnaam 'uitnodiging voor de 2018 QX60 wereldpremière' draagt. Op basis van Infiniti's naamvoering zou het dus gaan over de luxe cross-over die in het gamma tussen de QX50 en QX70 wordt geplaatst. 

In Noord-Amerika wordt momenteel al een QX60 verkocht. Deze heette eerder de Infiniti JX. Een schets van die auto, uit 2011, toont vergelijkbare lijnen: een langgerekte auto met een iets aflopende daklijn boven de ruime cabine. Of de nieuwe QX60 wel naar Nederland komt is nog even afwachten. 

Infiniti's teaser, tevens uitnodiging voor de onthulling, laat alleen het volgende los: "Voeg je bij ons voor de wereldpremière van de meest geavanceerde Infiniti uit onze geschiedenis." De auto wordt 28 november (de 29e Nederlandse tijd) onthuld.