Volkswagen T-Roc

Vanaf heden is de Volkswagen T-Roc ook met 1,5 liter benzinemotor te bestellen. De prijs begint bij 29.455 euro.

Volgende maand start Volkswagen met het afleveren van z'n compacte SUV, de T-Roc. Eerder maakten we de prijzen bekend van de 1,0 en 2,0 liter benzinemotoren, nu volgen die van de 1.5 TSI. Deze krachtbron is per direct te bestellen.

De 1.5-benzinemotor is leverbaar in combinatie met de twee meest uitgebreide uitrustingsniveaus, Style en Sport. Deze bouwen voort op de basisuitvoering, die reeds voorzien is van onder meer multimedia, een noodremsysteem en regensensor.

De T-Roc 1.5 TSI Style, verkrijgbaar vanaf 29.455 euro, voegt daar onder meer de volgende features aan toe: lichtmetalen wielen, adaptieve cruise control, een driespaaks, multifunctioneel stuurwiel bekleed met leder, parkeersensoren voor en achter, mistlampen inclusief bochtenverlichting en comfortstoelen vóór. 

De T-Roc 1.5 Sport is leverbaar vanaf 31.195 euro. Diens uitrusting is een uitbreiding van de Style. Extra accessoires zijn bijvoorbeeld automatische airco, het radio-multimediasysteem Composition Media, in hoogte verstelbare sport-comfortstoelen voorin, plus het digitale instrumentenpaneel Active Info Display.

Update

De nieuwe motor is de 1.5 TSI Evo met Active Cylinder Management (cilinderuitschakeling) voor brandstofbesparing. Het gemiddelde verbruik van de T-Roc, in combinatie met de handgeschakelde zesbak, ligt op 5,3 l/100 km. Vanaf januari zal deze krachtbron leverbaar worden in combinatie met DSG-automaat.