Volkswagen Polo

Volgend jaar verschijnt een compacte SUV op basis van de Volkswagen Polo. De eerste informatie over deze T-Cross is nu bekend.

De Volkswagen Polo T-Cross is een compacte SUV die technisch verwant is aan de Seat Arona en de nog te verschijnen Skoda Polar. Anderhalf jaar geleden gaf Volkswagen met de T-Cross Breeze conceptcar al een voorproefje, echter de nieuwkomer krijgt een vast dak en vijf deuren. Het goed geïnformeerde tijdschrift AutoBild wist de eerste informatie over de Polo T-Cross boven tafel te krijgen.

Er verschijnen 'minstens' twee verschillende versies, waarvan de meest ingetogene richting China gaat. Die voor de Europese markt zal, vergelijkbaar met de Volkswagen T-Roc, een eigen styling krijgen die bovendien te individualiseren is met allerhande materialen en accessoires. 

Techniek

Doordat de Polo T-Cross op het MQB 'A0'-platform komt te staan wordt het mogelijk dit model aan te bieden met All-Wheel Drive. Een uitgebreid assortiment van benzine- en dieselmotoren wordt verwacht, inclusief de nieuwe 1.5 TSI die - in combinatie met 48 Volt-techniek - als milde hybride kan functioneren. Daarmee zou het verbruik dalen van circa 5,0 naar 4,6 l/100 km. Volgens AutoBild zet Volkswagen het modulaire platform ook in als plug-in hybride aandrijving met een 8,8 kWh-accupakket. 

Bedieningselementen uit de Volkswagen Passat worden overgenomen in de Polo T-Cross, waarschijnlijk aan te vullen met de moderne infotainment uit de nieuwe generatie Polo. Het in ontwikkeling zijnde modulaire infotainment platformnieuwe MIB ('Modularen Infotainment-Baukastens') gaat aan de T-Cross voorbij, dat is eerst voorbehouden aan de volgende generatie Volkswagen Golf. Het wordt een jaar om naar uit te kijken.