Het was een goede week voor performancefans. Er zijn drie snelle wagens onthuld (waaronder een spectaculaire Lamborghini-conceptcar) en wij reden ook nog eens in twee sportieve modellen. Verrassend zit er een bij van 'het nieuwe' Hyundai...

De conceptcar Terzo Millennio - de Lamborghini van het derde millennium - geeft antwoord op vragen over de toekomst van supercars. Het merk ontwikkelt nog nieuwe techniek voor de volledig elektrische hypercar. De andere nieuwe snelheidsduivels zijn de BMW M3 CS en de Lotus Exige Cup 430. Nummer 1 verschijnt in een gelimiteerde oplage, nummer 2 is in z'n prestaties 'bijna ongelimiteerd'. 

Meer nieuwe modellen

Van een heel andere orde is de Fiat Fullback Cross, de lifestyle pick-up die geschikt is voor ondernemers én particuliere liefhebbers. Mercedes-Benz heeft de orderboeken geopend voor de vernieuwde S-Klasse Coupé en Cabrio. Tevens brengt het merk drie 'limited editions' uit van de G-Klasse. Vanaf heden is de Volkswagen T-Roc ook met 1,5 liter benzinemotor te bestellen. De prijs daarvan begint bij 29.455 euro.

Autotests en rij-event

De nieuwe ambitie van Hyundai heeft de rebels vormgegeven SUV Kona opgeleverd, die we aan een grondige test hebben onderworpen. Daarnaast reden we eveneens - op circuit Zolder - in de Hyundai i30 N. Die laatste letter geeft aan dat het om de performanceversie draait. Sportiviteit en Hyundai, het blijkt tegenwoordig goed samen te gaan. 

Zo ziet het nieuwe Hyundai eruit.

Nog een sportief model dat we reden is de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Bloedsnel, enorm krachtig, aandrijving op de achterwielen en een lust voor het oor en oog. Bekijk ook de aantrekkelijke fotoreportages die we tijdens de autotests en het rij-event maakten. 

Diverse nieuwtjes

Veiligheidsinstituut EuroNCAP heeft acht modellen in een botsproef getest. Kopers mogen blij zijn: alle auto's hebben de maximum score van vijf sterren gekregen. Opel, dat sinds kort onderdeel is van de PSA Groep, heeft z'n (model)plannen voor de toekomst uit de doeken gedaan. In ons nieuwsoverzicht vind je verder nieuwtjes als het nieuwe snelheidswereldrecord en het interieur van de kersverse generatie Jeep Wrangler.